Cum a fost la Webstock

 

      Dupa cum am mai scris si in articolul anterior, Webstock, cel mai important eveniment de social media din Romania, a ajuns la cea de-a 9-a editie.
    Esti curios(a) sa afli ce s-a discutat in cadrul conferintelor?
Am facut un mic rezumat cu cele mai importante informatii de acolo.
     In prima parte a zilei, am ascultat povestiile de succes ale unor oameni pe care-i admiram demult. Printre vorbitori au fost: Alexandru Tomescu (violonist) , Marian Godina (Politist si autor), Sorin Onisor (fotograf) Paula Herlo (jurnalist) si Howard Dell (actor, atlet, autor). Fiecare dintre ei are o poveste impresionanta in spatele succesului lor.
        Cateva dintre lucrurile care mi-au ramas in minte sunt: faptul ca poti intotdeauna sa o iei de la capat chiar daca boala te doboara, ca nu exista bariere atunci cand esti determinat sa iti urmezi visurile, ca in viata poti fi tot ceea ce iti propui- si actor si atlet de performanta si cantaret, ca niciodata nu e prea tarziu sa o iei de la capat chiar daca uneori pare imposibil si ca mereu trebuie sa facem ceea ce ne face fericiti si sa dam inapoi din fericirea noastra celor care au nevoie de noi.
     Inca o chestie care mi-a ramas in minte este ca Vodafone a lansat in premiera serviciul 4GTV+, aducand in prim plan un nou feature si anume acela prin care poti vedea stirile de maine, astazi.
     Deasemenea, Netflix a anuntat in premiera la Webstock parteneriatul cu Vodafone. De acum poti vedea serialele si filmele tale preferate direct pe telefon, tableta, smart-tv, laptop cu noile pachete oferite de Vodafone la viteza Supernet 4G+ (The enabler of future).
       O alta chestiune care s-a punctat in cadrul conferintelor a fost cea a comportamentului consumatorilor de internet si technologie.
      Mi-a ramas in minte ca:
1. Numarul ultilizatorilor de smartphone a ajuns la un procent de 63% in 2016.
2. 53% din traficul pe internet este folosit pentru vizionarea clipurilor video.
3. Cel mai mult timp pe internet de pe device-urile mobile, este petrecut pe retele de socializare( facebook, instagram, twitter, snapchat, youtube)
4. 86% din utilizatorii de smartphone vad cel putin un video pe saptamana.
      In ceea de-a doua parte a zilei au avut loc concomitent conferinte din diferite domenii. Am ales sa merg la cele legate de blogging si vlogging.
Printre cei care ne-au impartasit din experienta lor au fost Vali Petcu, Radu Dumitru si Luiza Daneliuc.
      Aici am aflat ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand te apuci de blogging sau ce trebuie sa faci din punct de vedere legal atunci cand incepi sa faci bani din blogul tau.
     Ca detalii tehnice, inainte sa te apuci de blogging ar trebui:
-sa ai un design propriu;
-sa ai un nume usor de retinut;
-sa fie mobile friendly;
-sa ai un hosting bun;
-sa aduci ceva nou in articolele tale;
-sa fii constant in postari;
-sa raspunzi rapid la comentarile de pe blog;
-sa ai o forma juridica pentru monetizarea in conditii legale.

Seara s-a incheiat cu o gala de premiere unde au fost rasplatite cele mai creative si de succes proiecte din anul acesta. Lista castigatorilor o poti gasi pe site-ul oficial http://www.2016.webstock.ro/

    Cam atat despre Webstock oameni buni, sper sa va fie de folos toate informatiile astea si  daca mai aveti nelamuriri imi puteti trimite intrebarile voastre sau imi puteti lasa un comentariu dupa articol.
Pe curand!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s